Prodáno/Pronajato

Zpět k nabídce

Prodej domu s permakulturní zahradou 2.000m2

3 950 000Kč

Popis nemovitosti

Nabízíme k prodeji atypicky, citlivě zrekonstruovaný dům s permakulturní zahradou v malé osadě u Smetanovy Lhoty, místní název Podelhota. Dům se nachází uprostřed luk, polí a lesů nad říčkou Skalice, s nádherným výhledem do kraje. Originální rekonstrukce byla provedena v souladu s udržitelným rozvojem, vše výlučně z přírodních materiálů. Obytná část sestává z pobytové kuchyně, prostorné ložnice a koupelny s WC. Jsou zde dvě akumulační sálavé pece s nahřívárnami, které jsou dimenzovány i na vytápění podkroví. Kromě obytných místností je v přízemí i prostorný špajz a druhá kuchyně - konzervárna s nezávislým vchodem přímo ze zahrady.

V domě jsou umělecky ztvárněné mozaiky a marocký štuk, ručně vyráběný originální nábytek z masívního dřeva, na míru přímo do prostoru, dřevěné masívní podlahy. Ve všech místnostech i ve štítech jsou nová dřevěná okna, v každé místnosti je jedno francouzské okno, všude jsou kulaté rohy. V přízemí se dále nachází dílna a technická místnost s novým komínem, která by se případně dala využít jako kotelna. Užitná plocha přízemí je 120 m2 a obdob nou plochu skýtá podkroví. Podkroví je připraveno pro vestavbu obytných místností, včetně otvoru pro schody, nové komíny. Vzhedem k podkrovnímu francouzskému oknu v západním štítě, které vede na zahradu je možné v domě vybudovat dvě bytové jednotky s oddělenými vchody. V přízemí se dále nachází vstup do sklepa, který má 20 m2, kde je také umístěna vodárna na pitnou vodu ze studny.

Objekt je napojen na vlastní studnu s čerpadlem, v létě je možné čerpat užitkovou vodu z řeky, která je zavedena na zahradu i do koupelny. Odpad je sveden do jímky (tříkomorové připravené pro kořenové čištění). V domě zůstane veškerý vestavěný nábytek (originálně řešené kuchyně, vybavení konzervárny, police i knihovny, vč. spotřebičů - 1x plynový sporák, 1x kombinovaný velkoplošný sporák (4 plynové hořáky, a 1 elektrická plotýnka), 1x el.trouba, 2x myčka Bosch A++, 2x lednice A+++, vertikální šuplíkový mrázak A+++, pračka AEG a sušička AEG oboje A++). Strategická poloha Smetanovy Lhoty je další výhoda tohoto domu, do Prahy, Českých Budějovic, Plzně i Tábora je dojezdový čas do 1 hodiny, do Příbrami a Milevska se dostanete do 30 minut a do Písku a Strakonic do 20 minut.

Základní údaje

Evidenční číslo567/2003
Typ nemovitostiKomerční nemovitosti
UpřesněníZemědělský objekt
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuProdáno/pronajmuto
En. náročnostG - Mimořádně nehospodárná

Cena a údaje k ceně

Cena3 950 000
Měna
Složení cenyvčetně právního servisu, s provizí RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaSmetanova Lhota, Písek
AdresaSmetanova Lhota
GPS latitude49.44692845
GPS longitude14.10627542

Vlastnosti, volby

Umístění v obciOkraj obce
Konstrukce budovySmíšená
Typ budovySamostatně stojící
Inž. sítěTelefon, 400V, Internet, Studna, Voda, užitková, Voda, pitná
Dopravní spojeníAutobus, Silnice, Dálnice
Možnosti topeníLokální tuhá paliva
VodaMístní zdroj
PlynIndividuální
OdpadJímka
KomunikaceAsfaltová
TelekomunikaceTelefon, Internet
OkolíVenkovská, Rekreační
Elektro400V

Plochy

Užitná80 m2
Podlahová140 m2
Zahrada1 662 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP2
Počet místností6

Kontaktujte makléře

Jiří Loskot

Nemovitost je prodána/pronajata, vyberte si z níže uvedených podobných nemovitostí. Nebo kontaktujte makléře.

Podobné nemovitosti