Prodáno/Pronajato

Zpět k nabídce

Prodej panství o celkové rozloze pozemků 246 ha u Prahy

Info v RK

Popis nemovitosti

Nabízíme exkluzivně unikátní komplex zemědělského charakteru na klidném místě. Jde o panství o celkové výměře 246 ha, obklopující zemědělskou usedlost, vzdálené 35 min z centra Prahy.

Výměra 86 ha zemědělských a 157 ha lesních pozemků. Zastavěná plocha 1 ha, vzrostlá anglická zahrada 1,75 ha se dvěma malými rybníčky 0,25 ha a potokem.

Jedná se o uzavřený areál s prvorepublikovou vilou a objekty zemědělské usedlosti postavenými okolo čtvercového půdorysu dvora na okraji malé obce. Stáje pro koně mají kapacitu 30 boxů. Na přilehlých pastvinách jsou vybudovány přístřešky pro pastevní ustájení. V současné době je zde umístěno 52 koní.

Obytné stavby:
Rodinná vila – osobitá patrová stavba s kamennou terasou s výhledem do rozlehlé anglické zahrady byla postavena anglickým architektem počátkem minulého století. Podsklepená stavba s výrazným autorským rukopisem v samostatném dvoře odděleném od hospodářské části areálu. Dispozice: v přízemí větší kuchyně a salonek s východem na terasu (využíván jako konferenční místnost pro 20 osob), v patře byt 2+kk (70 m2) s balkonem a kancelář.

Obytný dům - Přízemní stavení se dvěma byty pro zaměstnance 3+1 a 2+1 je součástí čtvercového půdorysu dvora u vjezdu do hospodářského areálu.

Penzion - částečně podsklepený objekt s kapacitou 22 lůžek - studio s kuchyňkou a pět pokojů se sociálním zařízením pro 2-4 osoby. V přízemí vybavená kuchyně, prostorná společenská místnost s přístupem na terasu s výhledem do zahrady.

Zázemí pro majitele ustájených koní – patrový objekt s šatnami pro majitele ustájených koní, se zázemím a sprchovými kouty, dva pokoje pro ubytování.

Účelové stavby:
Stodola s dvěma samostatnými sekcemi a vjezdy. Jedna část je užívána ke skladování sena a zároveň je v ní vybudována uzamykatelná a vytápěná místnost sloužící jako dílna, která je podsklepená. Druhá polovina stodoly je upravena jako osvětlená krytá jízdárna 35 x 14 m s pískovým povrchem.

Stáje: stáje pro koně s celkovou kapacitou 30 boxů, součástí kancelář, 2 x sedlovna, sociální zázemí.

Jezdecké zázemí: krytá osvětlená kruhová jízdárna o průměru 20 m, povrch písek s geotextilií a venkovní osvětlená jízdárna 40 x 20 m s pískovým povrchem. Dále již uvedená krytá hala ve stodole.

V docházkové vzdálenosti od areálu je situován rozlehlý lanový park se čtyřiceti překážkami a originálním dřevěným srubem. V těsné blízkosti lanového parku je vystavěno hřiště pro provozování v ČR unikátní bojové hry Battlefield LIVE.

Stávající využití areálu: ustájení koní, jezdecká škola, rekreace, outdoorové sporty, pořádání firemních akcí.

Možné využití: rezidence se zázemím, chov zvířat, hospodaření;
Volné od: 2015;
Vzdálenost od: vnější pražský okruh - 16 km, vnitřní pražský okruh - 27 km, centrum Prahy - 32 km.
Časová dostupnost z: vnějšího pražského okruhu - 20 min po D1, z vnitřního pražského okruhu - 29 min po D1, z centra Prahy - 35 min.

Bez věcných břemen.

Bližší informace žádejte v kanceláři.

Základní údaje

Evidenční číslo346/2003
Typ nemovitostiPozemky
UpřesněníZemědělská půda
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuProdáno/pronajmuto

Cena a údaje k ceně

Cenainformace v RK
Měna
Složení cenyvčetně právního servisu, s provizí RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaJesenice, Praha západ
AdresaJesenice
GPS latitude49.96786479
GPS longitude14.51329466

Vlastnosti, volby

Umístění v obciOkraj obce
Inž. sítěKanalizace, Studna, Internet, 400V, Voda, pitná, Telefon
CharakteristikaBydlení pro rodiny, Bydlení pro zaměstnance, Plán, projekt
Dopravní spojeníSilnice, Vlak, Dálnice, Autobus
Možnosti topeníJiné, Lokální elektrické, Ústrední tuhá paliva
VodaMístní zdroj
OdpadJímka
KomunikaceAsfaltová
TelekomunikaceInternet, Telefon
OkolíVenkovská
Elektro400V

Plochy

Podlaží, počty místností