Prodáno/Pronajato

Zpět k nabídce

Prodej zámku s hospodářským dvorem, výměra 3,2 ha, Vyšetice, okr. Tábor

8 000 000Kč

Popis nemovitosti

Předmětem prodeje je menší zámek s bývalým panským statkem o rozloze 3,2 ha , nachází se v klidné oblasti Středočeské pahorkatiny, v nadmořské výšce 500 m n.m., v pěkné jihočeské krajině. Zámek je před rekonstrukcí, staticky v dobrém stavu.

Zámek Vyšetice tvoří jednopatrová trojkřídlá budova, jehož součástí je i zemědělský hospodářský dvůr. Zámek je postaven na základech tvrze, na které v roce 1359 sídlil purkrabí na Příběnicích, Přibík z Vyšetic v té době zde pravděpodobně byl i panský hospodářský dvůr. Charakter zámku nabyly Vyšetice roku 1662, kdy se staly samostatným statkem, tehdy bylo přistaveno k hlavní budově patro a přistavěna arkádová chodba. Z té doby pocházejí trámové záklopové stropy. V další etapě bylo připojeno patrové západní křídlo raně barokního charakteru. V průběhu 18. století bylo hlavní nádvorní průčelí upraveno v raně klasicistním duchu. V polovině 19. století byla zbořena zámecká kaple a na jejím místě vzniklo pozdně klasicistní východní křídlo. Od roku 1932 do znárodnění v roce 1948 patřilo rodině Čapkově, v tomto období byl zámek kompletně opraven a sloužil jako obytná a správní budova statku. Z té doby jsou plastiky orlů, kteří hlídají hlavní vchod do zámku. Jejich autorem je sochař Jaroslav Brůhy (žák Josefa Myslbeka a Stanislava Suchardy). Po roce 1964 sloužil n.p. Léčiva pro rekreační účely. V roce 1990 započala rekonstrukce včetně vestavby do podkroví, v roce 1992 byla kompletně opravena střecha střešními taškami Beta, rekonstrukce byla v roce 1994 předčasně ukončena. Realizována byla hrubá stavba nových podkrovních místností a rekonstrukce střešního pláště.
V západní části zámecké zahrady jsou vzrostlé stromy pozůstatek anglického parku, východní část prostranství tvoří louka. Celý zámecký areál je uzavřen zdí, ohradní zeď je ze smíšeného zdiva krytá cihlami, s dvěma vjezdy ze severní a východní strany.
Hospodářský areál - tvoří garáže, dílny, samostatný obytný dům, dále pak stodola, sýpka a bývalé stavby stájí. Některé krajní objekty jsou využitelné naprosto samostatně a díky své poloze provozně zcela oddělitelné (využitelné např. jako sklady).
Zámek tvořil původně s hospodářskými budovami jeden organický celek s jediným hlavním vjezdem, novodobě je oddělen zdí.

Přednost má investor, který funkčně využije celý areál. Na vyžádání zašleme podrobnější informace a studii na přestavbu objektu na seniorský dům z roku 1999.

Základní údaje

Evidenční číslo627/2003
Typ nemovitostiOstatní
UpřesněníZámek, hrad, památka
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuProdáno/pronajmuto

Cena a údaje k ceně

Cena8 000 000
Měna

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaVyšetice, Šebířov, Tábor
AdresaŠebířov, Vyšetice
GPS latitude49.60360961
GPS longitude14.7717975

Vlastnosti, volby

Umístění v obciOkraj obce
Konstrukce budovySmíšená
Inž. sítěVoda, pitná, Internet, 400V
Dopravní spojeníSilnice, Autobus

Plochy

Užitná20 000 m2

Podlaží, počty místností

Kontaktujte makléře

Jiří Loskot

celoroční mobilní dům ADRIA AURORA 555 do 25m2

Mobilheimy, lokalita: Samota, konstrukce: Smíšená, stav: Velmi dobrý, plocha: m2

1 573 000Kč

celoroční mobilní dům ADRIA AURORA 555 do 25m2

Nemovitost je prodána/pronajata, vyberte si z níže uvedených podobných nemovitostí. Nebo kontaktujte makléře.

Podobné nemovitosti