Prodáno/Pronajato

Zpět k nabídce

Prodej zámku s hospodářským dvorem, výměra 3,2 ha, Vyšetice, okr. Tábor

8 000 000Kč

Popis nemovitosti

Předmětem prodeje je menší zámek s bývalým panským statkem o rozloze 3,2 ha , nachází se v klidné oblasti Středočeské pahorkatiny, v nadmořské výšce 500 m n.m., v pěkné jihočeské krajině. Zámek je před rekonstrukcí, staticky v dobrém stavu.

Zámek Vyšetice tvoří jednopatrová trojkřídlá budova, jehož součástí je i zemědělský hospodářský dvůr. Zámek je postaven na základech tvrze, na které v roce 1359 sídlil purkrabí na Příběnicích, Přibík z Vyšetic v té době zde pravděpodobně byl i panský hospodářský dvůr. Charakter zámku nabyly Vyšetice roku 1662, kdy se staly samostatným statkem, tehdy bylo přistaveno k hlavní budově patro a přistavěna arkádová chodba. Z té doby pocházejí trámové záklopové stropy. V další etapě bylo připojeno patrové západní křídlo raně barokního charakteru. V průběhu 18. století bylo hlavní nádvorní průčelí upraveno v raně klasicistním duchu. V polovině 19. století byla zbořena zámecká kaple a na jejím místě vzniklo pozdně klasicistní východní křídlo. Od roku 1932 do znárodnění v roce 1948 patřilo rodině Čapkově, v tomto období byl zámek kompletně opraven a sloužil jako obytná a správní budova statku. Z té doby jsou plastiky orlů, kteří hlídají hlavní vchod do zámku. Jejich autorem je sochař Jaroslav Brůhy (žák Josefa Myslbeka a Stanislava Suchardy). Po roce 1964 sloužil n.p. Léčiva pro rekreační účely. V roce 1990 započala rekonstrukce včetně vestavby do podkroví, v roce 1992 byla kompletně opravena střecha střešními taškami Beta, rekonstrukce byla v roce 1994 předčasně ukončena. Realizována byla hrubá stavba nových podkrovních místností a rekonstrukce střešního pláště.
V západní části zámecké zahrady jsou vzrostlé stromy pozůstatek anglického parku, východní část prostranství tvoří louka. Celý zámecký areál je uzavřen zdí, ohradní zeď je ze smíšeného zdiva krytá cihlami, s dvěma vjezdy ze severní a východní strany.
Hospodářský areál - tvoří garáže, dílny, samostatný obytný dům, dále pak stodola, sýpka a bývalé stavby stájí. Některé krajní objekty jsou využitelné naprosto samostatně a díky své poloze provozně zcela oddělitelné (využitelné např. jako sklady).
Zámek tvořil původně s hospodářskými budovami jeden organický celek s jediným hlavním vjezdem, novodobě je oddělen zdí.

Přednost má investor, který funkčně využije celý areál. Na vyžádání zašleme podrobnější informace a studii na přestavbu objektu na seniorský dům z roku 1999.

Základní údaje

Evidenční číslo629/2003
Typ nemovitostiKomerční nemovitosti
UpřesněníVýrobní prostory
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuProdáno/pronajmuto

Cena a údaje k ceně

Cena8 000 000
Měna

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaVyšetice, Šebířov, Tábor
AdresaŠebířov, Vyšetice
GPS latitude49.60360961
GPS longitude14.7717975

Vlastnosti, volby

Umístění v obciOkraj obce
Konstrukce budovySmíšená
Inž. sítěVoda, pitná, Internet, 400V
Dopravní spojeníSilnice, Autobus

Plochy

Užitná20 000 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP3

Kontaktujte makléře

Jiří Loskot

Nemovitost je prodána/pronajata, vyberte si z níže uvedených podobných nemovitostí. Nebo kontaktujte makléře.

Podobné nemovitosti